Brooklyn er bl.a. kendt for at være Hipsternes bydel. Det er her de langskæggede, kreative og relativt unge mennesker bor. Brooklyn er super hot og ikke mindst når det kommer til udvikling og produktion af fødevarer. Der har altid været alle former for fødevareproduktion i Brooklyn, men ikke alt har været lige godt. Igennem de sidste årtier har en gruppe af foodie iværksættere med sans for velsmag og godt håndværk fået ændret betydningen af "Made in Brooklyn" til at være synonym med høj kvalitet. 

Brooklyn er blevet et rent detail eventyrland for mad. Du kan finde al produktion her; lige fra spiritus destillerier, bryggerier, chokoladefabrikanter, grøntsags fermentering, osterier, gedekarameller, brød og kager mm. Oftest produceret i mindre portioner, af små virksomheder, startet af passionerede personer med en drøm og mission om at skabe et bedre produkt, eller måske at genopfinde eller genskabe en gammel familie opskrift. Det er typisk folk der har en hobby eller er vokset op med noget de ønsker at give videre, blandet med en vision om at være herre i eget hus. 

Local er en massiv bølge der er skyllet ind over New York. Local er det nye sort! New York’erne har fået nok af forarbejdet mad fra kæmpe fabrikker, de er blevet kritiske forbrugere der sætter pris på kvalitet, bæredygtighed og hvor en højere pris ikke er en begrænsning for folk til at støtte de lokalt producerede råvarer. New York’erne er tilmed åbne og nysgerrige forbrugere der har mod på at prøve spændende kulinariske produkter fra forskellige kulturer og allerbedst hvis det er produceret inden for en bæredygtig afstand og af bærerdygtige råvarer. 

De mange lokale markeder rundt om i byen, Smorgasburg, de populære Food trucks, samt byens store udbud af madevents er en vigtig del af de små producenters overlevelse. Kendskabet til producenterne og efterspørgslen efter deres produkter øges her, ligesom synergien ved at være blandt andre små producenter også er vigtig. Fælles for dem er, at de kan fortælle en god historie som berettiger deres produkter. 

Industry City i Sunset Park syd for Red Hook huser denne vinter Smorgasburg som af gode grunde rykker indenfor i ly for vinterkulden. For nogle små fødevareproducenter kan Industry City blive deres stationær base og vej til succes. Målsætningen med det nye IC er at samle godt håndværk, innovation og kreative producenter under samme tag. Synergien ved at bo med andre mindre producenter vil kunne øge kendskab gennem bedre eksponering af produkter. 

Blue Marble Ice Cream har valgt at lægge deres produktion i Industry Citys faciliteter hvorfra de producere til blandt andet lokal brug, men ligeledes til deres retail kunder. Blue Marble Ice Cream startede i 2007 af Alexis og Jennie, i deres bydel Brooklyn, med den simple mission at kunne tilbyde et produkt, der giver glade smagsløg og hvor hjertet føler sig godt tilpas, som de skriver på deres site. Vi begyndte med super-premium, certificeret økologiske mejeri produkter og kun de bedste råvarer vi kunne finde, til at skabe en latterligt lækker is scoop. Kvalitets is er populært og i takt med at virksomheden er vokset har målet været at opbygge en ansvarlig virksomhed der involverer lokalsamfundet og hvor målet er en bæredygtig forretning.  Netop bærerdygtighed og involvering af lokalsamfundet er det bærende element for hele local bølgen og omdrejningspunktet for de fleste af de mindre produktions virksomheder. 

Rene råvarer og ingen unødvendige tilsætningsstoffer er et andet vigtigt element i den nye strøm af fødevareproduktion. Brødrene Mast er pionere inden for a lave den perfekte chokolade hvor hver stykke er indhyllet i lækkert grafisk printet papir. Mast Brothers blev grundlagt af Rick og Michael Mast i 2007 i Brooklyn, og producerer den fineste chokolade. Omdrejningspunktet for deres passion inden for chokolade ligger i detaljen, innovation og et omhyggeligt håndværk.  

Inden for spiritus branchen er der ligeledes sket en stor udvikling. Regeringens rolle i alkoholiske drikke har igennem mange år drejet sig om forbud, men efter anerkendelsen af at mindre spiritus destillerier skaber arbejdspladser, er trækplaster for turisme og ydre mere, støtter det lokale landbrug gennem lokalt indkøb af råvarer har det ændret vilkårene for de mindre destillerier. Regeringen har siden den erkendelse opfordret flere iværksættere gennem fordelagtige licenser til at brygge. Det har resulteret i at der siden 2006 hvor reglerne blev ændret, er dukket en skov op af små destillerier omkring New York. Vi taler flere hundrede små destillerier og går du ind i en bar kan du nu vælge mellem Long Island Potato Vodka, Grappa from the Finger Lake, Catskills Bourbon, Brooklyn Gin or the Hudson Valley Whisky.

Industry City

To stop med metroen fra Manhattan og kun 15 minutter i bil fra Downtown, syd for Red Hook I Brooklyn ligger Industry City. Placeret i Sunset Park, ligger de gamle bygninger side om side ud mod et stor åbent areal og havneområde. I takt med at ombygningen bliver gennemført vil området blive et stort grønt og rekreativt område for Industry Citys lejere. På sigt vil vandvejen også være en måde at komme til Industry City på. Ikea færgen som i dag har sidste stop i Red Hook vil udvide ruten til at sejle omkring Sunset Park og Industry City. 

Udvikler Irving T. Bush lagde grunden til Industry City i 1895, med det formål at skabe et kombinerede produktion, lager og distributionscenter tæt på Manhattan - designet til at give grossister en mulighed for et billigere sted at importere, eksportere og fremstille varer. Projektet, oprindeligt kendt som Bush Terminal, var Brooklyn første store industrielle-, skibsfart- og distributionscenter, og var så vellykket, at det var med til at anspore den økonomiske og industrielle udvikling af hele bydelen. 

I starten af 1900-tallet, trivedes Industri City med sin førsteklasses beliggenhed, dens enorme omfang og for den tid, meget innovative og integrerede struktur som bl.a. også indebar intern politistyrke, brandvæsen, jernbanenet, kraftværket og med faciliteter både til små og store udlejere. Industry City blev en af de mest fremtrædende og succesrige faciliteter af sin art på verdensplan. Den var med til at udviklede Brooklyn til en stor international havneby og beskæftigede næsten 25.000 medarbejdere om dagen.  

I efterkrigsårene af 1950'erne var der en generel tendens til, at mange produktion virksomheder valgte at forlade byen. I takt med denne udvikling faldt Industry Citys økonomiske magt, men stedet har fortsat haft produktions enheder indtil den dag i dag.  Det er den grundlæggende tankegang der igen har fået liv i de gamle bygninger og de nye ejere og udviklere, Jamestown, Angelo Gordon og Belvedere Capital sammen med Cammeby international og FBE Limited, som også står bag det populære Chelsea Market under The High-line på Manhattan, har omfattende visioner for de 557.000 m3. 

Planen er at genføde Industry City som et dynamisk, innovativt og kreativt produktions fællesskab, med en god balance af nye og eksisterende lejere. Stedet har en ambition om at tiltrække byens mest dynamiske designere, innovatører og start-ups inden for områder som mad, mode, kunst, medier og e-handel. Denne transformation indvarsler den næste store fase af Industry Citys eksistens, og fortsætter med at understrege sin rige industrielle kulturarv gennem en autentisk æstetisk udtryk, der på én gang er historisk og progressiv. 

Ombygningen er omfattende, kun halvdelen af kompleksets 144 elevatorer virker og heraf er kun 8 af dem automatiske. Vinduerne er de oprindelige fra 1895, de fleste rustne og brudt, som skal udskiftes efter nutidens forskrifter. Rygtet lyder, at vinduerne er en flaskehals i projektet da det pt det største vindues renoverings projekt i verden. Bygningens arkitektoniske udtryk består primært af vinduer som er med til at give det industrielle udtryk. Et par af bygningerne er klar og produktion af chokolade, karameller, is, kager og kødpålæg er allerede i fuld sving. Efterhånden som bygningerne bliver færdige og flere virksomheder flytter ind vil efterspørgslen for mad blive større og Food Hall’en automatisk blive udbygget.  

Stedet vil kunne tiltrække både store virksomheder som kan nyde godt af den skattemæssige fordel der ydes i Industry City og pladsen til at kunne vokse, men Industry City vil i lige så høj grad tiltrække små enkeltmands virksomheder/værksteder, der pt bor i udkants New York, som vil nyde godt af trafikken og branding ved at ligge sammen med andre.  

Industry City er godt på vej til at få en ny storheds tid og der er ingen tvivl om at miljøet omkring bygningerne gør det attraktivt som arbejdsplads med de grønne områder, massere af valgmuligheder når det kommer til madudsalg, inspirerende miljø, de sociale elementer som stedet tilbyder og ikke mindst en nem commute fra Manhattan.

Se mere på https://industrycity.com

Comment