Vi beskæftiger os hos Copenhagen Windows bl.a. med udvikling af kontorkoncepter og -ejendomme. Vi efterlyser i den forbindelse mere brugerrettede tiltag end det, som det traditionelle flerbrugerhus eller kontorhotel tilbyder.

Vi har haft fornøjelsen af at besøge Factory Berlin, og det er et super eksempel på oprør med cellekontorer, tomme fællesområder og traditionelle firmadomiciler.

Factory Berlin, der er kvalitetsstemplet af Google som Tech Hub Partner, tilbyder et unikt miljø til bl.a. IT-start-ups, små kreative virksomheder og større teknologivirksomheder. Factory Berlin ønsker at bringe disse kræfter under samme tag for at inspirere og istandgøre entreprenører og innovatører. De har sammensat sig fysisk og konceptuelt på en måde, som de mener allerbedst udfylder den mission, og tilbyder bl.a. alt fra bl.a. juridisk og finansiel rådgivning, de rette omgivelser til workshops, kvalitets events og -samarbejde og ikke mindst bopæl til lejerne der tæller bl.a. Soundcloud og Twitter.

Factory Berlin er et godt eksempel på at tilbyde løsningen til nutiden og fremtidens arbejdsmæssige behov. Det bygger på co-working filosofien og fungerer som et såkaldt business hub, hvor små og store virksomheder kan drage fordel af hinandens kompetencer samt udgøre et professionelt netværk sammen.